Lera 4/2014

StartMall_ 2_mediumLera 414_2015Läs Lera nummer 4 2014 här

Mitt i de mörkaste månaderna väljer vi att belysa vikten av rätt ljus för att få keramiken att lysa. Ett exempel som flera tusen bilister dagligen tar del av, är Gösta Wessels mosaikbågar i Södra Länken. Här kontrasterar gul mosaik med svart fog och när bilisternas ljus träffar keramiken lyser den upp som guld…

Ljuset har också varit viktigt i valet av plattor på Bergens största hotell, Hotell Örnen. Eftersom Bergen har mest nederbörd i hela Norge skapar den vita fasaden mer liv. Förutom ljuset har vi grottat in oss i glasyrens underbara värd. Möt kakelmästarna som lyckas nyproducerad plattor som ska likna gamla slitna original.

Vill du prenumerera på inspirationsmagasinet Lera
kostnadsfritt och få ett digitalt nyhetsbrev?

Ja tack, jag vill prenumerera

Få en gratis prenumeration på inspirationsmagasinet Lera och ett digitalt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill prenumerera