Lera 4/2015

Läs Lera nummer 4 2015 här

StartMall_ 2_mediumLera 415_2015Vi presenterar byggnader där konsten har haft stort inflytande på keramiken. A House of Essex är en pepparkaksdröm där sagohus möter kapell. Keramikens dekorativa egenskaper ger byggnaden en skulptural kvalitet. Konstnären bakom är brittiske Grayson Perry.

Det andra konstnärliga inslaget är ett badhus ovanpå en tågstation. Onagawa station ligger i ett jordbävnings- och tsunamidrabbade del av Japan och vikten av att kunna ta ett varmt bad med sina grannar är stor.

När vi ändå är inne på konst, vi möter Sveriges kanske mest kända konstnär, Ernst Billgren som använder både Lera och mosaik i sitt skapande.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera