Geometriskt kakel

Årets hetaste trend

Nu har Pinterest presenterat sin årliga lista över vilka inredningstrender som spås bli årets hetaste 2016. Förstaplatsen intas av geometriskt kakel och Pinterest beskriver trenden som ”de nya väggdekorerna”.

Eftersom Pinterest har hundra miljoner användare kan de tydligt se vilka inredningsstilar som dominerar genom att se på de mest trendande bilderna i populära kategorier och vilka bilder som har pinnats flest antal gånger från de mest inflytelserika inredningskontona. I flera år har hexagonmönstret dominerat kakel- och klinkerbranschen och det känns därför kul att fler geometriska former får ta plats som till exempel cirkeln och trekanten. Former som blir lika tidlösa att inreda med i såväl badrum som i kök och hall.

InläggMall_4_stå_geometriskt_kakel

Foto: Kambiam från Kakelspecialisten

Geometri är även en av de fyra främsta trenderna 2016 som presenterades på årets Formex-mässa, tillsammans med materialmix, autenticitet och blåa toner. De geometriska formerna syns inte bara på kakel och klinker, utan även på textilier och övriga accessoarer som vaser, brickor, porslin och mycket annat. Fler trender som dominerar i år enligt Pinterest lista kan du läsa här.

1. Geometriskt kakel
2. Skandinavisk stil
3. Dolda sladdar
4. Gråa nyanser
5. Grafiska prydnadskuddar
6. Svart, vitt och neutrala toner
7. Vävda väggdekorationer
8. DIY med smarta förvaringslösningar
9. Hantverk
10. Förgyllda metallskimrande tapeter

Källa Pinterestundersökning: Elle Decoration.se

Bild i topp: Mutina från FF Kakel

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera