Geometri, färg och mönster ligger till grund för Mutinas två nya kollektioner som är designade av Edwars Barber och Jay Osgerby

Nyheter från Mutina

Geometri, färg och mönster ligger till grund för Mutinas två nya kollektioner designade av Edwars Barber och Jay Osgerby.

Edwars Barber och Jay Osgerby är Mutinas nya designsamarbete och premiärvisas på Möbelmässan i Milano i dagarna. Kollektionerna heter Puzzle och Mistral och bygger på experimenterande med geometri, färg, mönster och en mångsidig användning. Båda kollektionerna kan användas såväl utomhus som inomhus och tillåter användaren att skapa unika ytor tack vare den breda variationen av design, mönster och färg samt möjligheten att kombinera dessa plattor i det oändliga.

InläggMall_4_Mutina

Puzzle-kollektionen togs fram genom att Edward Barber och Jay Osgerby experimenterade med enkla geometriska former.

I Mistral-kollektionen leker designduon med geometri, ljus och skuggor. Kaklet är tredimensionellt och med en platta är det möjligt att skapa flera olika konfigurationer. Användningsområdena är flera, man kan skapa skärmar som är öppna för ljus och luft eller som en sluten skiljevägg med skulpturala dimensioner.

Puzzle-kollektionen togs fram genom att Edward Barber och Jay Osgerby experimenterade med enkla geometriska former. Därefter tog de fram ett antal fysiska modeller vilket gjorde det möjligt för dem att utforska olika kompositioner och utveckla utformningen av potentiella mönster på plattorna. Själva beskriver de kollektionen så här:

”Puzzle-kollektionen är ett slags spel med ett oändligt utfall. De enkla geometriska formerna blir mjukare och mer flytande ju fler man lägger samman. Former dyker upp som små öar eller moln i golvet vilket gör att hur Puzzle än läggs – kommer det alltid att vara unikt”.

Text: Lisa Bergman Foto: Mutina

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera