Designstudion Outofstock har skapat Aura Tropicale

Keramik för näsa och öga

Designstudion Outofstock ger nytt liv åt gammal industrikeramik.

Designstudion Outofstock har skapat doftkärl av keramik som tidigare använts för katalytisk omvandling av kolmonoxid till koldioxid i motorer. De keramiska konstruktionerna har återvunnits från gamla fordon, formats, färgats och impregnerats med väldoftande olja. Aura Tropicale, som den kallas, är både vacker och väldoftande. De fyra medlemmarna i designkollektivet, Wendy Chua, Gabriel Tan, Gustavo Maggio and Sebastian Alberti, träffades i Stockholm när de alla deltog i Electrolux Design Lab. Nu bor och verkar grundarna av Outofstock i Singapore, Barcelona och Buenos Aires.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera