Storytiles gör illustrationer som berättar historier på keramiska plattor

Historier på keramikplattor

Marga van Oers, designer och en av grundarna av Storytiles. Storytiles gör illustrationer som berättar historier på keramiska plattor – inspirerade av uråldrig holländsk tradition.

Hur grundades Storytiles?
– Jag och Judith Beek startade Storytiles för två år sedan därför att vi ville ge den traditionella, holländska keramiken nytt liv. Varje platta berättar sin egen historia, precis som den klassiska Delft-keramiken.

Varför keramik?
– Keramik är ett fantastiskt material som gör varje platta till ett konstverk i sig. Vi använder oss av keramiskt papper som smälts in i materialet. Det gör varje platta unik.

4-stå-1_story_tilesVarför tror du att kända designer har börjat intressera sig för kakel?
– Att arbeta med kakel är en uppåtgående trend och både kök och badrum är nu viktiga rum. Kakel ger designers möjlighet att synas på ett nytt sätt, det är inte en möbel eller en inredningsdetalj, utan en möjlighet att sätta sitt varumärke på en hel vägg eller ett helt rum.

Vilka andra keramiska föremål syns just nu?
– Vaser i alla former och färger. Men vi ser också hur kakel smyger sig in och blir en del av en möbel.

Vilka kakeltrender kan vi vänta oss framöver?
– Jag tycker att vi ser att man jobbar med olika ytor och strukturer för att skapa liv. Uttrycken är generellt fortfarande ganska minimalistiska. Grafiska mönster, hexagoner, diamant- och musselformer ser jag allt mer. Färger är lite svårare, men jag tycker mig se mycket grönt och blått.

Text: Jill Windahl Bild: Story Tiles 

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera