Kakelspaning: Ny déco

Kakelspaning: Ny déco

Stylisten Tina Hellberg har tolkat den färgstarka, glamorösa men ändå återhållsamt eleganta stilen som hon väljer att kalla Ny déco. Som namnet antyder är den sprungen ur Art déco och vi ser djupa kulörer och geometri, och en blandning av mönster och strukturer.

Ny déco präglas av kulörer som röda lerfärger, cognac, chilipulver och senapsgult i kombination med kalla askblå och djupt bruna toner. Formerna är geometriska och växtinspirerade. I keramiken vill vi blanda olika ytskikt och strukturer. Det matta får möta det blanka och det mönstrade det släta. En bra inspirationskälla är den mexikanske arkitekten Luis Barragán (1902-88). Även i textilerna ser vi ett fokus på struktur med sammet och marmorerade linnetyger och andra textilier med framträdande fibrer. Det är en storslagen och glamorös stil som samtidigt har ett stort mått av återhållen elegans.

Fotograf: Josefin Vilén

Vill du prenumerera på inspirationsmagasinet Lera
kostnadsfritt och få ett digitalt nyhetsbrev?

Ja tack, jag vill prenumerera

Få en gratis prenumeration på inspirationsmagasinet Lera och ett digitalt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill prenumerera