ZCD Architects färdigställde nyligen en butik åt kläddesignern Hussein Chalayans

Kaklad Mayfair-butik

Triangulära plattor pryder golvet i den exklusiva butiken i Mayfair.

London-baserade ZCD Architects färdigställde nyligen en butik åt kläddesignern Hussein Chalayans. Den strama butiken, som i sin mycket återhållsamma färgsättning nästan uteslutande använder vitt, svart och grått ligger i det eleganta området Mayfair i centrala London. Golvet och delar av väggarna pryds av triangulära, keramiska plattor i vitt med ett mönster som leder tankarna till ett backgammon-bräde. Arkitekterna på ZCD ville skapa en diskret interiör som inte tävlade om uppmärksamheten med Hussein Chalayans verk. Modeskaparen har bland annat gjort sig känd för plagg med inbyggda laserstrålar.

Vill du prenumerera på inspirationsmagasinet Lera
kostnadsfritt och få ett digitalt nyhetsbrev?

Ja tack, jag vill prenumerera

Få en gratis prenumeration på inspirationsmagasinet Lera och ett digitalt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill prenumerera