Colombo and Serboli Architecture och Margherita Serboli Arquitectura har tillsammans renoverat en lägenhet i Barcelona

Kaklat golv i Barcelona

Kaklat golv i form av romber ger karaktär åt Barcelona-lägenhet.

InläggMall-4-Serboli-Architecture

Det keramiska golvet står i kontrast till lägenhetens bevarade originaldetaljer.

Colombo and Serboli Architecture har tillsammans med Margherita Serboli Arquitectura renoverat en Barcelona-lägenhet från tidigt 1900-tal. Trots att arkitekterna varit måna om att behålla dess tidstypiska charm, och återskapa karaktäristiska särdrag, så som det välvda tegeltaket, har de samtidigt valt att lägga in ett uppseendeväckande rombmönstrat keramikgolv. Arkitekterna själva förklarar att de ville förstärka intrycket av den tidstypiska strukturen genom att skapa kontraster med moderna inslag. Samtidigt är det keramiska golvet en tydlig referens till den starka spanska traditionen att klä golv i just keramik.

Bild: Roberto Ruiz

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera