Annika Rosell, inredningsstudent

Hallå där Annika Rosell…

…inredningsstudent som tävlade på bkr.se och vann en resa till keramikmässan Cersaie i Bologna.

Berätta om mässan!
Den var enormt stor och full av intryck. Det var svårt att greppa riktigt hur stort det var, det faktum att det gick ett litet tåg mellan de olika mässhallarna säger något om ytan. Det var bara att försöka beta av, det var så många intryck och fantastiskt roligt att få uppleva.

Vad var det mest intressanta som visades?
Tredimensionella plattor och plattor med reliefeffekt fanns på många ställen. Det tar mönstret till en ny nivå. Kvaliteten på trä- och marmorimitationerna var imponerande. De var riktigt verklighetstrogna och det var häftigt att se.

Vad var mest inspirerande för dig som inredare?
Det var nog imitationerna. Man letar ju alltid efter att ersätta vissa material med andra. Man vill ha något som är mer slitstarkt än trä, något som är billigare än marmor. Jag har också fått upp ögonen för hur man exempelvis kan ersätta en tapet eller målad yta med keramik och på så sätt ta en fondvägg till en ny nivå. Jag tror också att jag kommer att fördjupa mig mer i kök och badrum nu när jag fått en större förståelse för det keramiska materialet.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera