Arkitekturgalan 2016 med utdelning av Kasper Salin-priset och Guldstolen

Arkitekturgalan 2016

Igår gick årets upplaga av Arkitekturgalan av stapeln och dagen bjöd på spännande debatter, internationella talare samt utdelning av bland annat Kasper Salin-priset och Guldstolen.

Arkitekturgalan bjöd i vanlig ordning på spännande debatter. Bland annat diskuterades hur branschen på bästa sätt ska dra nytta av den högkonjunktur som nu präglar den, hur arkitekter ska kunna ta bättre betalt och hur vi ska råda bot på bristen på inredningsarkitekter, en yrkesgrupp som står inför stora pensionsavgångar. Från Paris kom borgmästaren Jean-Louis Missika som pratade om stadsutvecklingsprojekt Reinventing Paris som ska utveckla och modernisera den franska huvudstaden.

Miljöminister Karolina Skog (MP) debatterade urbaniseringens och förtätningens utmaningar med Muharrem Demirok, kommunalråd (C) i Linköpings kommun, Emina Kovacic, stadsarkitekt Karlshamn, och Carola Wingren, professor i Landskapsarkitektur Alnarp.

Dagens stora stjärna var David Adjaye som, på grund av lunginflammation, pratade om sitt nyöppnade och omdiskuterade National Museum of African American History and Culture i Washington via videolänk.

inlaggmall-3-sta-2

Studio 1 i Göteborg och restaurangen Luzette i Stockholm.

Årets vinnare av Kasper Salin-priset blev arkitekten Johannes Norlander som belönades för flerfamiljshuset Studio 1 i stadsdelen Örgryte i Göteborg. Guldstolen tilldelades Jonas Bohlin för Stockholmsrestaurangen Luzette.

För fler vinnare, besök https://www.arkitekt.se

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera