Stora Kakelpriset & Kakeltävlingen – vem vinner?

Imorgon kväll koras vinnarna i Stora Kakelpriset och Kakeltävlingen. Vi har varit bakom kulisserna när studenterna bygger sina bidrag på Designgalleriet.

VEM VINNER KAKELTÄVLINGEN 2016 from BKR on YouTube.

Stora Kakelpriset delas ut till byggnadsprojekt i Sverige där kakel och klinker används på ett sätt som väl tillvaratar det keramiska materialets egenskaper. Kakeltävlingen är en tävling för studenter där den som deltar får i uppdrag att rita ett förslag till en omgörning av en befintlig lokal eller plats med keramiken som huvudmaterial. Förslaget byggs sedan som artefakt och finns att se på Designgalleriet. Årets uppdrag i Kakeltävlingen är att göra en moden saluhall av Förbindelsehallen i det gamla slakhusområdet i södra Stockholm.

Juryn består av Sara Grahn, arkitekt SAR/MSA, White arkitekter, Rachid Lestaric, arkitekt SAR/MSA, Reflex Arkitekter, Adam Ulveson, arkitektstudent, KTH, Klas Ruin, arkitekt SAR/MSA, Spridd och Magnus Janson, Byggkeramikrådet, ordförande.

Vill du prenumerera på inspirationsmagasinet Lera
kostnadsfritt och få ett digitalt nyhetsbrev?

Ja tack, jag vill prenumerera

Få en gratis prenumeration på inspirationsmagasinet Lera och ett digitalt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill prenumerera