Det grekiska arkitektkontoret dARCHstudio har skapat en klinik för plastikkirurgi i centrala Rhodos

Klinik med kontraster

Det grekiska arkitektkontoret dARCHstudio har skapat en klinik för plastikkirurgi i centrala Rhodos. Kliniken är inhyst i en k-märkt byggnad från 1912 och utmaningen var att förvandla lokalerna till en modern och fungerande läkarmottagning, men samtidigt behålla unika detaljer i arkitekturen och låta byggnaden behålla delar av det tidstypiska, estetiska uttryck som präglar den. Därför valde man att behålla, och varsamt restaurera, det vackra keramiska golvet som med sina varma kulörer och iögonfallande geometriska mönster ger värme och ett personligt uttryck till mottagningen.

Bild: Evangelos Hatzikelis

Vill du prenumerera på inspirationsmagasinet Lera
kostnadsfritt och få ett digitalt nyhetsbrev?

Ja tack, jag vill prenumerera

Få en gratis prenumeration på inspirationsmagasinet Lera och ett digitalt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill prenumerera