Lera 3/2017

Läs nya numret här.

BKR Lera nummer 3 2017I Lera 3/2017 besöker vi en franska förskola med keramik från grund till nock, pratar med Astrid Sylwan och Åsa Lindström om deras utsmyckningar i Citybanan och kartlägger den keramiska fasadens historia.

Lera 3/2017

Nomade architectes tog fasta på traditionen med keramiska tak i den lilla staden Lieusaint sydost om Paris. Den nya förskolan valde de att klä i rektangulära plattor flera nyanser från grund till nock.

Citybanan invigdes i början av sommaren. Här har man satsat stort på den konstnärliga utsmyckningen. Åsa Lindström och Astrid Sylwan har gett liv till det kala bergrummet med färgsprakande och fantasieggande verk i keramik.

Richard Lindvall skulle bli reklamare men halkade in på inredningsbanan av en slump – i år invigdes hans fösta projekt på andra sidan Atlanten. I senaste numret berättar han om hur reklamvärldens konceptuella tänk gjort honom till en skicklig inredare.

Dessutom har stylisten Tina Hellberg utforskat de blå nyanserna, Rune Bundgaard har kartlagt de keramiska fasadernas historia i Norden och vi inspireras av Berlins råa, industriella charm.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera