Stylist-Tina-Hellberg-kakelspaning

Trendspaning: blått kakel

Trendspaning: blått kakel. Stylisten Tina Hellberg hämtar inspiration av både arkitekter från det förra seklet och samtida formgivare när hon utforskar de havsblå nyanserna.

Stylist-Tina-Helbberg-kakelTrendspaning: blått kakel

De blågröna tonerna som finns i Le Corbusiers färgpalett, i Patricia Urquiolas inredning för Room Mate Giulia och i flera av Dimorestudios rum som visades under designveckan i Milano i våras inspirerar till en komplex kombination av färger i den här kakelspaningen. Vi har valt att kombinera den med grönt, brunt, grått och en anstrykning av gult av det lite jordigare slaget.

Tina-Hellberg-stylist-kakelspaningAtt välja rätt kulör är ett kärt besvär. Att sedan kombinera den med flera färger i en inredning, fasad eller entré kräver kunskap, känsla och ibland lite mod. Den som vandrat i exempelvis Milano vet att det finns många exempel på modiga och storslagna kombinationer. Till en början känns de lågmälda men ju mer en tittar så ser en de många olika ytorna som tillsammans bildar en helhet som håller fast intresset.

Den som vill studera exempel kan med fördel köpa boken Entryways of Milan av Karl Kolbitz (Konstig Bokhandel). Här finns verk av arkitekter som Piero Portaluppi, Giò Ponti och Giovanni Muzio för att nämna några. Och dessutom verk av mindre namnkunniga arkitekter men för den sakens skull inte mindre intressanta.

Stylist-Tina-Hellberg-blå-kakelEn av de arkitekter och formgivare som var involverad i flera projekt under designveckan i Milano är Cristina Celestino. Hennes färgpalett som ofta går i olika blå och gröna toner, ibland med lite smutsig oliv, aprikos, rosa och jordfärger, är något utöver det vanliga som stannar kvar i minnet.


Se hela spaningen samt produktinfo i Lera 3/2017. Är mjuka rosa nyanserpudriga toner och sandiga färgskalor mer din grej? Tina Hellbergs tolkning av det hittar du här.

Vill du prenumerera på inspirationsmagasinet Lera
kostnadsfritt och få ett digitalt nyhetsbrev?

Ja tack, jag vill prenumerera

Få en gratis prenumeration på inspirationsmagasinet Lera och ett digitalt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill prenumerera