Meditativt monument

En kaklad skulptur blir kronan på verket i en japansk yogainstruktörs trädgård.

BKR-Kouichi-Kimura-Form

Yogastudion får en förlängning genom en keramisk platå som avslutas med ett skulpturalt monument.

Kakel i trädgården

Många drömmer om kakel i trädgården, men tänker då kanske främst på en uteplats på keramiska plattor. Den japanska arkitekten Kouichi Kimura som driver kontoret Form tog det ett steg längre. Han har ritat ett hus åt en yogainstruktör i Shiga där innergården, som ligger i direkt anslutning till nedervåningens yogastudio, fått en upphöjd plattform i vit keramik. Rektangulära plattor klär upphöjningen som blir en fortsättning på den del av yogastudion som ligger under tak. Mot staketet reser sig den kaklade plattformen i ett skulpturalt torn med frostat glas som silar ljuset över innergården.

BKR-Kouichi-Kimura-FormBild: Yoshihiro Asada

Fler aktuella projekt hittar du här.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera