BKR-möbelmässan-2018

6 snygga kakelnyheter från möbelmässan

Stockholms årliga möbelmässa gick av stapeln förra veckan. Vi listar de bästa kakelnyheterna.

Kakelnyheter 2018

Växtmönster, geometri och assymmetri präglade kakelnyheterna på årets upplaga av möbelmässan.

Mutina samarbetar gärna med kända formgivare, så även i år. I Centros monter visades nyheterna Cover, av Patricia Urquiola, och Piano av Ronan och Erwan Bouroullec.

BKR-COVER_Patricia_UrquiolaI Cover har en spanska arkitekten och formgivaren Patricia Urquiola utforskat samspelet mellan mönster och ytstruktur. Plattorna, som är oglaserade och går i vitt, grått och svart, finns i åtta olika mönster och tre olika ytstrukturer.

BKR-Mutina-Bouroullec.nyhetPlattan Piano av bröderna Bouroullec är en vacker lek med asymmetri och finns bland annat i en naturnära, blågrön färgskala och i poppiga pasteller.

BKR41zero42-futuraSvenska kakel visade plattor från italienska 41zero42. Futura präglas av geometriska former och ljusa kulörer.

BKR41zero42-Musa-ASerien Musa hämtar inspiration från växtriket i detaljrika illustrationer av blommor och blad. Även den från Svenska Kakel.

BKR-kakelspecialisten-manifesto.nyhetKlinkern Manifesto från Kakelspecialisten finns i fem färger och har en handritad känsla med synliga penseldrag i de ojämna cirklarna.

BKR-kakelspecialisten-Wideandstyle Storformatsplattan Wide & Style från Kakelspecialisten.

Fler aktuella nyheter hittar du här.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera