BKR.boktips

Boktips! 4 nya böcker du inte får missa

Stadsplanering eller vackra villor? Spektakulära semesterhem eller landskapsarkitekturens utmaningar? Vi listar fyra spännande nya böcker för den som gillar både glam och byggdamm.

BKR-den-demokratiska-staden

Den demokratiska staden

Författaren och debattören Madeleine Hjorts bok utforskar vad reklamen gör med det offentliga rummet och kartlägger dess inverkan på kommunikation, segregering och ägande av utrymme. Carlsson bokförlag.

 

BKR-svenska-villor

Svenska villor: s m l xl

Arkitektur förlag har samlat de 38 mest intressanta och nyskapande svenska villorna som byggts under 2000-talet – från de väldigt små till de enorma. Massor av inspiration utlovas. Arkitektur förlag.

BKR-holiday-architecture

Holiday Architecture

Sugen på en stilren semester? Boken listar 31 arkitektritade hus för uthyrning, bland dessa en spektakulär norsk kuststuga och en betongkub med utsikt över spanska Matarrana. Av Jan Hamer och Christiane Pfau. urlaubsarchitektur.de

BKR-landskap-nu

Landskap nu

Åsa Drougge, Anders Kling och Karin Westermark är redaktörer för denna bok som kartlägger svensk landskapsarkitektur samt diskuterar städers utvecklig och framtidens utmaningar. Arkitektur Förlag.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera