BKR-El-Equip-Creativo-Tunateca-Balfegó-Barcelona

Kaklat i havets kulörer

En fisk restaurang i Barcelona har fått en effektfull interiör med keramiska plattor i havets alla nyanser.


Fiskrestaurang av El Equipo Creativo

El Equipo Creativo är arkitektkontoret bakom den nya fiskrestaurangen Tunateca Balfegó i Barcelona. Restaurangen är döpt efter en familj som fiskat längs den katalanska kusten i fem generationer. Att kliva in på Tunateca Balfegó är som att dyka rakt ner i havet. Golvet i restaurangen utgörs av keramiska plattor i oregelbundna former som skiftar i en uppsjö blå nyanser – från blekblå till djupaste havsblå. Delvis genomskinliga textilier löper de fem metrarna från golv till tak och sluter tillsammans med det keramiska golvet in besökaren i en värld av blå nyanser.

BKR-El-Equip-Creativo-BalfegóRum helt i keramik

En glasinstallation i taket ger intryck av att ett fiskstim rör sig ovanför huvudet. Den största materialuppvisningen äger dock rum i den matsal som går att hyra för större sällskap. Här löper samma keramik som i den publika restaurangdelen över väggar, golv och dörr. Effekten av de många blå kulörerna accentueras av röda detaljer. Plattorna är specialbeställda för projektet och tillverkad av en lokal keramiker.

BKR-BalfegóFler aktuella nyheter hittar du här.

Projektfakta


Projekt: Restaurang
Plats: Barcelona
Arkitekter: El Equipo Creativo
År: 2017
Omfattning: 352 kvm

 

Vill du prenumerera på inspirationsmagasinet Lera
kostnadsfritt och få ett digitalt nyhetsbrev?

Ja tack, jag vill prenumerera

Få en gratis prenumeration på inspirationsmagasinet Lera och ett digitalt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill prenumerera