BKR-El-Equip-Creativo-Tunateca-Balfegó-Barcelona

Kaklat i havets kulörer

En fisk restaurang i Barcelona har fått en effektfull interiör med keramiska plattor i havets alla nyanser.


Fiskrestaurang av El Equipo Creativo

El Equipo Creativo är arkitektkontoret bakom den nya fiskrestaurangen Tunateca Balfegó i Barcelona. Restaurangen är döpt efter en familj som fiskat längs den katalanska kusten i fem generationer. Att kliva in på Tunateca Balfegó är som att dyka rakt ner i havet. Golvet i restaurangen utgörs av keramiska plattor i oregelbundna former som skiftar i en uppsjö blå nyanser – från blekblå till djupaste havsblå. Delvis genomskinliga textilier löper de fem metrarna från golv till tak och sluter tillsammans med det keramiska golvet in besökaren i en värld av blå nyanser.

BKR-El-Equip-Creativo-BalfegóRum helt i keramik

En glasinstallation i taket ger intryck av att ett fiskstim rör sig ovanför huvudet. Den största materialuppvisningen äger dock rum i den matsal som går att hyra för större sällskap. Här löper samma keramik som i den publika restaurangdelen över väggar, golv och dörr. Effekten av de många blå kulörerna accentueras av röda detaljer. Plattorna är specialbeställda för projektet och tillverkad av en lokal keramiker.

BKR-BalfegóFler aktuella nyheter hittar du här.

Projektfakta


Projekt: Restaurang
Plats: Barcelona
Arkitekter: El Equipo Creativo
År: 2017
Omfattning: 352 kvm

 

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera