BKR_Studio-C102

Kaklat djurmotiv

Ett kafé i brittiska Brighton har fått en grönskande interiör med djurmotiv på kakel.

BKR-Studio-C102-Stella-collectiveKaklat djurmotiv på kafé i Brighton

Australiensiska The Stella Collective har tillsammans med Londonarkitekterna Studio C102 inrett ett kafé i den brittiska kuststaden Brighton. Växter från golv till tak – stora träd, klängväxter och små glaskaraffer med snittblommor – har fått inta lokalen. Ambitionen har varit att ge britterna en känsla av att sitta utomhus även under vintern, som de australienska arkitekterna beskriver som ”brutal”. Grönskan framhävs vackert mot olika typer av keramik på väggarna. Små vita plattor med mörk fog pryder bardelen medan handfaten utanför toaletterna monterats på en vägg klädd i gråvita plattor med en detaljerad illustration av en gets kranium.

Fler aktuella nyheter hittar du här.

Vill du prenumerera på inspirationsmagasinet Lera
kostnadsfritt och få ett digitalt nyhetsbrev?

Ja tack, jag vill prenumerera

Få en gratis prenumeration på inspirationsmagasinet Lera och ett digitalt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill prenumerera