BKR-Artis

Keramik på modet

Kaklade väggar sätter exklusiv prägel på kinesisk klädbutik.

BKR-Artis-mode-KinaKaklade väggar i exklusiv klädbutik

Den kinesiska modekedjan Artis är ett resultat av högklassig design och traditionella materialval där keramiken, i form av kaklade väggar, spelar en viktig roll. I en tid då fler och fler handlar på nätet krävs mer för att locka människor till butiken även för en, på den kinesiska marknaden, välkänd modekedja som Artis. Butiken har lyckats tack vare innovativ design skapad av Arboit Design and Architecture. Utmaningen har varit att fånga essensen av varumärket med dess originalitet och samtidigt bevara känslan av en historisk kinesisk arkitektur.BKR-Artis-mode-Kina-kakel

Projektfakta


Projekt: Artis store
Plats: Chongqing
Arkitekter: Arboit Ltd. Design and Architecture
Årtal: 2017

Fler aktuella nyheter hittar du här.

Byrån har arbetat fram ett starkt designkoncept baserat på en grund av neutrala kulörer och traditionella materialval så som keramik, mahogny och marmor.De matta keramiska plattorna skapar en lugn bas där plaggen hamnar i fokus. Huvudkollektionen är gjord i italienska tyger och är en viktig del i marknadsföringen mot den kvalitetstörstande kinesiska konsumenten. Samma designkoncept kommer att återfinnas i ett femtiotal butiker över hela Kina.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera