BKR-Communal-OTRA-Arquitectura

Ombonad intimitet

Svartvita keramikplattor, tegelvalv och unika trämöbler skapar en välkomnande atmosfär på Salón Sociedad i Monterrey i nordöstra Mexiko.

BKR_OTRA-Arquitectura-thesalongKaklat golv på rustik restaurang

Restaurangen ska främja den sociala sammanhållningen för de anställda på Femsa, världens största tappningsleverantör för Coca-Cola och Heineken México. Bakom projektet står de mexikanska studiorna Communal och OTRA Arquitectura. De har valt material som lyfter den rustika charmen så som keramik, tegel och trä, samtidigt som de har gjort det med en modern twist. Tegelvalv delar in lokalen i olika rum, en bar har placerats mitt i salongen tillsammans med långbord på rad för att skapa en familjär stämning.

BKR-Communal-SociadadBKR_OTRA-Arquitectura-sociedad

Projektfakta


Projekt: Salón Sociedad
Plats: Monterrey
Arkitekter: Communal och OTRA Arquitectura
År: 2017
Omfattning: 340 kvadratmeter

Fler aktuella nyheter hittar du här.

Ett enkelt mönster av större vita keramikplattor och mindre svarta täcker golvet och leder tankarna till ett privat kök eller en gemytlig kvarterskrog. I bardelen är keramikplattorna på golvet helt vita med omkringliggande svarta plattor som ramar in utrymmet och gör bardelen tydlig. Den intima stämningen på Salón Sociedad förhöjs genom glödlamporna i raka linjer och de runda klotformade lamporna som ger ifrån sig ett mjukt sken.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera