BKR-Anthea-Hamilton-Tate-

Kaklat på Tate Britain

Keramiken får ta plats på den årliga utställningen Tate Britain Commission som i år visar verk av konstnären Anthea Hamilton.

Anthea Hamilton på Tate Britian

Den brittiska konstnären Anthea Hamilton står bakom installationen The Squash på Tate Britain i London. Installationen är 2018 års version av den årliga Tate Britain Commission där en samtida brittisk konstnär får ta ett av museets rum, Duveen Galleries, i besittning. Anthea Hamilton har valt att klä den stora salen i 7000 vita kakelplattor. Med de keramiska plattorna, som täcker golvet och formar podium för verk som kommer från museets samlingar uppstår en fascinerande stilkrock i den neoklassicistiska byggnaden.

BKR-BKR-Anthea-Hamilton-Tate-Britian-kakelHon nominerades till Turner Prize 2016 och har gjort dig känd för humoristiska verk med referenser till mode, design, konstvärlden och populärkultur. Utställningen pågår till 7 oktober 2018.

BKR-Anthea-Hamilton-kakelFler aktuella nyheter hittar du här.

Vill du prenumerera på inspirationsmagasinet Lera
kostnadsfritt och få ett digitalt nyhetsbrev?

Ja tack, jag vill prenumerera

Få en gratis prenumeration på inspirationsmagasinet Lera och ett digitalt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill prenumerera