BKR-Anthea-Hamilton-Tate-

Kaklat på Tate Britain

Keramiken får ta plats på den årliga utställningen Tate Britain Commission som i år visar verk av konstnären Anthea Hamilton.

Anthea Hamilton på Tate Britian

Den brittiska konstnären Anthea Hamilton står bakom installationen The Squash på Tate Britain i London. Installationen är 2018 års version av den årliga Tate Britain Commission där en samtida brittisk konstnär får ta ett av museets rum, Duveen Galleries, i besittning. Anthea Hamilton har valt att klä den stora salen i 7000 vita kakelplattor. Med de keramiska plattorna, som täcker golvet och formar podium för verk som kommer från museets samlingar uppstår en fascinerande stilkrock i den neoklassicistiska byggnaden.

BKR-BKR-Anthea-Hamilton-Tate-Britian-kakelHon nominerades till Turner Prize 2016 och har gjort dig känd för humoristiska verk med referenser till mode, design, konstvärlden och populärkultur. Utställningen pågår till 7 oktober 2018.

BKR-Anthea-Hamilton-kakelFler aktuella nyheter hittar du här.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera