BKR-Thaipanstudios-Butterfly-Bangkok

Mjölkvitt kakel

Vad kan passa bättre i en mjölbar än ett högblankt vitt kakel? Thaipanstudios står bakom en Bangkokinteriör som är lika enkel som effektfull.

BKR-Thaipanstudios-milkbar-BangkogBKR-Thaipanstudios
Helkaklad inredning på thailändsk mjölkbar

Enkel, men med en charmig estetik är Thaipan Studios inredning för Butterfly i Bangkok. Butterfly är en ekologisk mjölkbar som endast serverar mejeribaserade drycker och efterrätter. Den helvita interiören ska föra tankarna till menyns huvudingrediens – mjölk. Byggnadens historia och sammanhang har legat till grund för designen och fokus ligger på de två material som fanns i den ursprungliga lokalen – trä och kakel. Vitt kakel fanns i originalbadrummet, vilket har inspirerat studion att klä hela lokalen i drygt 12 000 vita, keramiska plattor. Kaklet klär hela lokalen och binder ihop de olika avdelningarna. Hyllsystem i vitt med lådor av trä fungerar som naturliga rumsavdelare utan att ge avkall på ljuset. Resultatet är en ren och futuristisk lokal, där det vita kaklet tillsammans med möbler och detaljer i trä skapar en tilltalande estetik som samtidigt är kostnadseffektiv.

BKR-Thaipanstudios-BangkogFler intressanta projekt hittar du här.

Projektfakta


Projektfakta
Projekt: Butterfly Milkbar
Plats: Bangkok
Arkitekter: Thaipanstudio
År: 2016
Omfattning: 170 kvadratmeter.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera