BKR-Joyn-Studio-Michelin-krog-Franzén_1psd

Stjärnstatus på Frantzén

Joyn Studio står bakom inredningen på den Michelin-beströdda krogen Franzén i Stockholm.

BKR-Joyn-Studio-Michelin-krog-Franzén_6BKR-Joyn-Studio-Michelin-krog-Franzén_3Restaurang Frantzén

Restaurang Frantzén uppmärksammades i början av året då den blev tilldelad tre stjärnor i Guide Michelin, ett par år efter att den då tvåstjärniga krogen stängt ner de gamla lokalerna i Gamla Stan och öppnat nytt på Klara Norra Kyrkogata i centrala Stockholm. Förutom att njuta av förstklassig mat får den som besöker Frantzén även keramikens mångsidighet illustrerad för sig. I en inredning som bär tydliga spår av 70-talets funktionalism och färgskala syns bruna keramiska plattor i skiftande nyanser genomgående. De rektangulära plattorna pryder flera väggar och golv, en sittmöbel, matsalens öppna spis och terrassen med utsikt över Stockholm. Trots sina många kvadratmeter finns här endast plats för 23 gäster. Det är Stockholmskontoret Joyn Studio, som drivs av Helena Eliason, Lisa Grape och Ida Wanler, som står bakom den lågmält lyxiga interiören. Samma arkitektkontor står även bakom inredningen på restaurangens Hongkongfilial Frantzén’s Kitchen som slog upp portarna 2016.

BKR-Joyn-Studio-Michelin-krog-Franzén_5Fler aktuella projekt här.

Projektfakta


Projekt: Frantzén
Plats: Stockholm
Årtal: 2017
Arkitekter: Joyn Studio
Omfattning: 500 kvm

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera