Gudomlig restaurangupplevelse

Londonkontoret Michaelis Boyd har med varsam hand restaurerat 1700-talskyrkan St Thomas’ Church och förvandlat den till en annan sorts kinakrog.

Den som är på jakt efter en restaurangupplevelse utöver det vanliga beger sig till nyöppnade Duddell’s i London. Här har arkitektkontoret Michaelis Boyd förvandlat 1700-talskyrkan St Thomas’ Church till en restaurang med traditionell kantonesisk meny. Och en inredning inspirerad av tehusen i 60-talets Hongkong. Byggnaden är kulturarvslistad och restaurangköket är monterat utan att vidröra väggar och träpaneler. I centrum för interiören står det bevarade altaret i mörkt trä.

För en samtida känsla har arkitekterna valt att klä baren och delar av det synliga restaurangköket i rektangulära, djupgröna keramiska plattor. Tillsammans med det rombmönstrade, pastellfärgade linoleumgolvet, inlagt för att skydda den underliggande parketten, utgör keramiken ett av de inslag som väver ihop den sobra 60-talsinteriören med samtiden. Arkitekterna har velat skapa kontraster mellan gammalt och nytt i en restaurangmiljö där man tydligt ser vad som är vad. Duddell’s öppnade sin första restaurang i Hongkong 2013, den lokalen inreddes då av brittiska Ilse Crawford.

Läs om fler aktuella projekt här.

Projektfakta


Projekt: Duddell’s
Plats: London
Årtal: 2017
Arkitekter: Michaelis Boyd
Omfattning: 299 kvm

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera