Gudomlig restaurangupplevelse

Londonkontoret Michaelis Boyd har med varsam hand restaurerat 1700-talskyrkan St Thomas’ Church och förvandlat den till en annan sorts kinakrog.

Den som är på jakt efter en restaurangupplevelse utöver det vanliga beger sig till nyöppnade Duddell’s i London. Här har arkitektkontoret Michaelis Boyd förvandlat 1700-talskyrkan St Thomas’ Church till en restaurang med traditionell kantonesisk meny. Och en inredning inspirerad av tehusen i 60-talets Hongkong. Byggnaden är kulturarvslistad och restaurangköket är monterat utan att vidröra väggar och träpaneler. I centrum för interiören står det bevarade altaret i mörkt trä.

För en samtida känsla har arkitekterna valt att klä baren och delar av det synliga restaurangköket i rektangulära, djupgröna keramiska plattor. Tillsammans med det rombmönstrade, pastellfärgade linoleumgolvet, inlagt för att skydda den underliggande parketten, utgör keramiken ett av de inslag som väver ihop den sobra 60-talsinteriören med samtiden. Arkitekterna har velat skapa kontraster mellan gammalt och nytt i en restaurangmiljö där man tydligt ser vad som är vad. Duddell’s öppnade sin första restaurang i Hongkong 2013, den lokalen inreddes då av brittiska Ilse Crawford.

Läs om fler aktuella projekt här.

Projektfakta


Projekt: Duddell’s
Plats: London
Årtal: 2017
Arkitekter: Michaelis Boyd
Omfattning: 299 kvm

Vill du prenumerera på inspirationsmagasinet Lera
kostnadsfritt och få ett digitalt nyhetsbrev?

Ja tack, jag vill prenumerera

Få en gratis prenumeration på inspirationsmagasinet Lera och ett digitalt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill prenumerera