Ungt och lekfullt

Masquespacio står bakom ett extraordinärt studentboende i Barcelona.

The Marina Campus i Barcelona är ett modernt studentboende och kontorskollektiv. Här finns 500 studentrum samt arbetsytor, både i form av öppna landskap och avskilda rum. Dessutom är detta lekfullt lyxiga campus utrustat med takpool och det obligatoriska pingisbordet. Valenciakontoret Masquespacio står bakom inredningen som präglas av en detaljrikedom och en vild blandning av stilar i en maximalistisk, färgsprakande design.

Här trängs Memphisinspirerande former och färger med 70-talsvintage och frekventa inslag av industriromantik. Målade tegelväggar, neonskyltar, modern konst och designklassiker trängs mot en fond av kaklade ytor. På flera platser får vita kakelplattor utgöra inramningen för de informella mötesplatserna. Ingången till en av de gemensamma arbetsytorna markeras av ett effektfullt svartvitt mönster i keramik som sedan återfinns på pelare.

The Marina Campus är ett av två nyöppnade studentboenden och kontorskollektiv som inretts av Masquespacio på uppdrag av holländska The Student Hotel.

Läs om fler aktuella projekt här.

Projektfakta


Projekt: The Marina Campus
Plats: Barcelona
Årtal: 2017
Arkitekter: Masquespacio
Omfattning: 21940 kvm

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera