Fyra profiler spanar från Cersaiemässan

Cersaie gick av stapeln i slutet av september. Vi bad fyra branschprofiler spana kring trender och nyheter.

Andreas Langenitz, Dekora
”Egentligen inget som vi inte sett tidigare på årets Cersaie. Imitationerna är bättre, stora format ser vi mer av och terrazzomönster kommer starkt. Pastellfärger och oregelbundna format i mindre storlekar, exempelvis fiskfjäll, hexagoner och mönster i relief har börjat dyka upp i större utsträckning.”

Gunilla Eriksson, Kakelspecialisten
”Tillverkarna satsade på utveckling av sånt vi redan sett. Blått var den stora kulören, gärna med jeanskänsla. Metalltrenden är tillbaka och det är mörka metaller som gäller, främst på klinker. Storformat, trekantiga plattor och avlånga plattor som sätts stående syntes också.”

Magnus Andersson, Konradssons kakel
”Många valde att utveckla rådande stilar och trender i år. Plattorna blir större och större och variationen på formaten ökar med mycket hexagoner, romber och fiskben. Imitationerna av marmor, terrazzo, trä och betong fortsätter att utvecklas.”

Alexander Bergman, Svenska Kakel
”Mässans intressantaste nyhet var en platta från Wow Design som var gjord för att se ut som om plattorna överlappade varandra, som fiskfjäll. Stora format är fortsatt stort. Pastellfärger och terrazzomönster syntes också på många ställen.”

 

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera