Runda former i kaklad interiör

Runda hörn ger välkomnande intryck på kaklad grötbar i Oslo.

Tidigare i år öppnade Gryn i Olso, en grötbar inredd av det lokala arkitektkontoret Simon James Design. För den som är sugen på något lite onyttigare serveras också både pizza och våfflor. Inredningen går i en avskalad och klassiskt skandinavisk stil. En dämpad färgskala och exponerande tegelväggar flörtar med industriromantikern. Keramiken har fått en framträdande roll och klär såväl disken som delar av väggarna. Kanske känns de karaktäristiska plattorna med rundade hörn igen? Det är holländska Dtile som levererat sitt säregna kakel med runda hörn i svart och vitt till projektet. Dtile grundades av formgivarna Peter van der Jagt och Erik Jan Kwakkel. Med de rundade hörnen villa de holländska formgivarna skapa en mjukare känsla i kaklade miljöer. Deras strävan efter sömlösa keramiska interiörer ledde dem också till att utveckla plattor där alla funktioner var integrerade i plattan, exempelvis en tvålkopp, tandborsthållare eller blomkruka. I den avskalade, industriella men ändå varma och välkomnande interiören på Gryn kommer de mjuka formerna väl till sin rätt.

Bild: Marianne Lind.

Se fler aktuella projekt här.

Projektfakta


Projekt: Gryn
Plats: Oslo
Årtal: 2018
Arkitekter: Simon James Design
Omfattning: 166 kvm

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera