Rund mosaik på pizzeria i New York

På en pizzeria i New York har arkitekterna låtit rund mosaik löpa längs väggar och golv.

Med små cirkelformade och fyrkantiga keramiska plattor har arkitektkontoret Jordana Maisie inrett pizzerian Una Pizza Napoletana i New York. Interiören präglas av en rund mosaik i svart och vitt som i separata fält löper längs väggar, höga bord och bardisk. Den svarta mosaiken blir fond till borden längs med väggen. Samma mosaik fortsätter sedan en bit ut på golvet och ramar in matsalsdelen. En större, gråvit klinker tar sedan över och löper över golvet mot den ljusare bardelen och den vita, runda mosaiken.

Om matsalen är stram i en återhållsam färgskala är restaurangens andra keramiska inslag desto mer uppmärksamhetssökande. Den kaklade pizzaugnen i köket, väl synlig för restaurangens gäster, är klädd i fyrkantiga vita keramiska plattor med dekorationer i grått och svart och blir interiörens naturliga blickfång och medelpunkt. Möblerna är formgivna för restaurangen och ger värme med bord i ekträ och stolsitsar i ljusgrönt läder. En marmorbar sluter cirkeln av naturmaterial och plockar upp keramikens färger.

Bild: Nicholas Calcott

Fler aktuella projekt här.

Projektfakta


Projekt: Una Pizza Napoletana
Plats: New York
Årtal: 2018
Arkitekter: Jordana Maisie
Omfattning: 155 kvm

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera