Solvarm estetik

En tapasrestaurang i London har fått en avskalad estetik i en inbjudande färgskala med Ronan och Erwan Bouroullecs Rombini i huvudrollen.

Veckad yta med triangulär platta

Serien Rombini, av bröderna Ronan och Erwan Bouroullec för Mutina, fick stor uppmärksamhet när den lanserades. Nu får vi äntligen se de första projekten som använder plattor från serien. Omar’s Place är en tapasrestaurang och cocktailbar i stadsdelen Pimlico i södra London.

Restaurangen är döpt efter dess ägare restauratören Omar Shabaan. Med en kock från Mallorca har inredningsarkitekterna på det lokala kontoret Sella Concept, tillsammans med arkitektbyrån Wilson Holloway, haft Medelhavet som utgångspunkt och inspirationskälla för inredningen. Färgskalan ska leda tankarna till sol, sand och medelhavsarkitektur. Den blekgröna keramiska bardisken, klädd i plattan Triangle, ger en till synes veckad yta. Den kompletteras av en annan platta från samma serie, Losange, på golvet framför. Allt ramas i av milt rosa väggar i putsad terrakotta.

Möblerna går i djupare nyanser av grönt och rosa, från bland annat Carl Hansen och Note Design Studio. Sparsmakade inslag av mässing utgör accenterna i den återhållsamt eleganta interiören.

Läs om fler aktuella projekt här.

Projektfakta


Projekt: Omar’s Place
Plats: London
Årtal: 2018
Arkitekter: Sella Concept
Omfattning: 56 kvm

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera