Rosa fog i gränslöst badrum

En rosa fog sätter en lekfull prägel på ett badrum där kaklet får fortsätta ut i lägenheten.

Rosa fog i lekfull lägenhet

Ibland vill man att fogen ska synas så lite som möjligt. I andra projekt får den sätta en tydlig prägel på inredningen. I en kvadratsmart bostad i Taipei får en poppig rosa fog rama in det vita kaklet. Något som ger badrummet en kaxigt lekfull prägel.

Handfatet vilar på en förvaringsdel som även den är kaklad och fogad likadant. Det ger rummet en stram känsla trots det modiga fogvalet. Att begränsa användandet av keramik till badrum och kök har man inte velat göra, tvärtom spelar materialet en betydande roll i hela bostaden.

Det vita badrumskaklet med sin karaktärsstarka fog får fortsätta ut i lägenheten där det klär köksgolvet och trappan upp till mezzaninen samt väggytan bakom diskho och arbetsytor.

Arkitekterna på Phoebe Sayswow har velat skapa en inredning som framkallar olika sinnesstämningar beroende på var man befinner sig. Här möter därför det blanka kaklet björkträ. Med björkträ vill man skapa en varm, välkomnande och lugnande effekt medan det vita kaklet och den rosa fogen ska pigga upp.

Fler aktuella projekt och nyheter hittar du här.

Vill du prenumerera på inspirationsmagasinet Lera
kostnadsfritt och få ett digitalt nyhetsbrev?

Ja tack, jag vill prenumerera

Få en gratis prenumeration på inspirationsmagasinet Lera och ett digitalt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill prenumerera