Tre branschprofiler spanar från möbelmässan

Möbelmässan slog upp portarna och drog igång årets designfest. Vi bad tre branschprofiler göra en trendspaning från möbelmässan.

Andreas Ahlgren, Centro

”Vi visade tre nyheter från Mutina. Primavera, en storformatiga platta av Barber Osgerby, och Lane, en oglaserad och färgsprakande kollektion av samma formgivare. Och Diarama av Hella Jongerius. Färgstarka plattor och stora format är i ropet i år.”

Alexander Bergman, Svenska kakel

”Vi visade bland annat plattor från Dtile som utmärker sig för sina rundade hörn och kollek  tionen Sunday från 41zero42, en matt platta i en dov färgskala. Utöver det är stenimitationer och naturfärger stort i år.”

Maria Ehnemark, Konradssons kakel

”I år visar vi bland annat Venice Villa, en genomfärgad terrazzo. Och nyheter från Diesel. Brända, jordiga toner och varma kulörer kommer stort i år. Vi ser också en flört med 50-, 60- och 70-tal i färger och mönster.”

Vi listar de hetaste kakelnyheterna på möbelmässan här.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera