Grafisk minimalism

En lägenhet helt i vitt ska låta konsten stå i centrum. Endast den mörka fogen får bryta av i en fransk konstprofessors semesterbostad, inspirerad av ett ikoniskt bord.

Vitt kakel präglar konstnärlig bostad

En fransk konstprofessor gav arkitekterna på Colombo and Serboli Architecture i uppdrag att inreda hans 36 kvadratmeter stora semesterlägenhet i den spanska kuststaden Sitges. Vitt kakel är, förutom målarfärg i samma färg, det enda ytskikt som tillåtits. Den avskalade lägenheten går under namnet The White Retreat.

Med inspiration från ikoniskt rutmönster

Inspirationen till den keramiska beklädnaden, som hittas i lägenhetens badrum och kök, hämtades från Superstudios berömda Quaderna table från 1970. Med ambitionen att efterlikna det klassiska bordets ikoniska rutmönster har badrum och kök klätts i matt, vit keramik som mäter tre gånger tre centimeter och ramas in av mörk fog.

Keramiken ger de båda utrymmena en visuell länk till varandra i den avskalade interiören. Tanken med den minimalistiskt monokroma interiören är naturligtvis att väggarna ska fyllas med konst och att verken ska slippa konkurrera om uppmärksamheten med resten av inredningen.

Sugen på en klick färg? Phoebe Sayswow lät rosa fogar sätta tonen i det här badrummet.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera