Keramisk fasad från 3D-skrivaren

Enklare bygglagar och arkitektkontoret Emerging Objects intresse för 3D-utskriva plattor i keramik gjorde att det lilla huset Cabin of 3D Printed Curiosities såg dagens ljus i Oakland i Kalifornien förra året.

3D-utskrivna plattor i keramik

Oakland City Council gjorde det enklare att få tillstånd för mindre byggnader i anslutning till en huvudbyggnad. San Fransiscobaserade Emerging Objects är en verksamhet som drivs av arkitekterna Virginia San Fratello och Ronald Rael.

Deras ambition är att utforska 3D-skrivarens möjligheter att skapa byggkomponenter. Det lilla husets kortsida pryds av hexagonformade 3D-utskrivna plattor i keramik med små fickor för odlingar.

Välproducerat istället för snabb och billigt

Taket och långsidornas väggar har fått en annan keramisk beklädnad. Trots att även dessa plattor kommer från en 3D-skrivare har de fått en handgjord känsla.

De ljusa plattorna är sammansatta av tydligt framträdande strängar av lera med en lätt uppvikt nederkant som ger dem ett uttryck som är lekfullt utforskande och elegant på samma gång. Med projektet vill arkitekterna på Emerging Objects visa att föremål från 3D-skrivaren kan vara vackra, meningsfulla och välproducerade och inte i första hand snabba och billiga alternativ.

Fler aktuella nyheter här.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera