Kaklat på klassisk krog

Och himlen därtill bjuder mer inte bara på en magnifik utsikt. Scheiwiller Svensson har gett den klassiska Stockholmskrogen en uppdaterad interiör.

Förutom en magnifik utsikt över huvudstaden från toppen av Skrapan på Södermalm kan du sedan slutet av förra året också njuta av en finstämd interiör på den klassiska Stockholmskrogen Och himlen därtill. Det är det lokala arkitektkontoret Scheiwiller Svensson som står bakom den nya inredningen. Keramik i olika färger och former fått spela en central roll i gestaltningen.

I matsalen på våning 25 har flera av väggarna har klätts i en klassisk vit, rektangulär platta med mörk fog. En våning upp i baren får en djupgrön rektangulär platta i fiskbensmönster som lyfts fram av en ljusare fog skapa en inbjudande atmosfär.

Den gröna färgen fortsätter sedan ut i rummet och återfinns på sittmöbler, väggar och inte minst i de generösa inslagen av gröna växter som slingrar sig ner från taket. Den tidigare strama interiören har fått ge plats åt en färgstark och personlig inredning. Många intryck och en vacker detaljrikedom i materialvalen med bland annat trä, plåt och läder präglar lokalerna.

Läs om fler aktuella projekt här.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera