Handmålat i Hongkong

Den lokala konstnären Evelyn Chiu står bakom kakelillustrationer på restaurangen John Anthony.

Restaurangen John Anthony i Hongkong är inredd av arkitektur- och designstudion Linehouse. Namnet kommer från den första kinesiskfödda mannen som blev brittisk medborgare 1805. Stilmässigt beskrivs restaurangen som ”brittisk tesalong möter kinesisk matsal”.

I en privat matsalsdel bär väggarna illustrationer av de handelsvaror som utbyttes mellan Kina och Storbritannien under 1800-talet. Den lokala konstnären Evelyn Chiu står bakom kakelillustrationerna, som har scannats och tryckts på keramiska plattor. Ett krävande arbete, enligt formgivarna. Men få matgäster lär glömma den väl genomtänkta och iögonfallande inredningen.

Fler aktuella nyheter här.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera