Semesterläsning! Klimathopp och byggnadsvård

Trött på medelmåttig litteratur i hängmattan? Vi ger tips på semesterläsning som andas långsiktighet och framtidstro.

 

Ekologik: 100 sätt att leva hållbart
Johan Tell lyfter individens möjligheter att skapa en bättre värld. Ett sätt är att räkna ut sin miljöpåverkan och sätta upp en plan för att minska den. Lyckas man halvera sin miljöpåverkan var tionde år följer man Parisavtalets mål och behöver inte ha klimatångest. Max Ström förlag.

Byggnadsvård för lägenheter 1880-1980
Aldrig förr har möjligheterna att förändra den egna bostaden varit så stora som de är idag. Vilka idéer gör vi oss av med när vi slänger det gamla köksskåpet? Och vad blir kvar om vi inte vårdar det som finns? Stellan Ridderstrand och Vicki Wenander blandar analyser med handfasta råd. Bonnier Fakta förlag.

Fler boktips hittar du här.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera