Nyanser av grönt

Australiska Biasol har inrett en Londonrestaurang med detaljrikedom och en subtil färgskala.

Hur skapar man en lokal som känns lika inbjudande som lunchrestaurang på dagen som gemytlig bar på kvällen? Australiska Biasol har lång erfarenhet av restauranginredningar. Därför bad krögaren Jonathan Recanati de långväga arkitekterna att inreda den nya London-restaurangen Farmer J. Kärleken till keramiken som arkitektkontoret hyser, och som bland annat manifesteras i en kaklad bar, fick uppdragsgivaren på köpet.

På Farmer J i Londons myllrande finanskvarter har man valt gedigna material och en nedtonad färgskala. Biasol har skapat en avslappnad atmosfär med en detaljrikedom i det handgjorda kaklet. Allt ramas in av cementväggar med subtila skiftningar i den grå kulören.

De keramiska plattorna är lagda i olika format och mönster och går i två olika nyanser av grönt. En ljusare för matbaren och en mörkare för dryckesbaren.

Barplatser blandas med mindre bord, bord för flera sällskap och mer avskilda sittplatser. På så sätt hoppas man möta behoven både hos de om snabbt vill hämta upp mat och de som vill njuta av en drink efter jobbet.

Materialvalen och de subtila skiftningarna i nyanser spelar en central roll i att skapa en plats som oberoende av tid på dygnet lockar med en inbjudande atmosfär.

Fler aktuella nyheter.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera