En flygande form i svart terrakotta

En övergiven flygplanshangar i Valencia har förvandlats till restaurang och matmarknad i svart terrakotta.

På restaurangen och marknaden Merkato möter dova svarta toner i entrén. Och de fortsätter vara den röda tråden genom hela inredningen. Den gamla flyghangaren är nu både restaurang och marknad för spanska delikatesser, där du både kan äta på plats och köpa med dig varor hem. Bakom inredningskonceptet står den Barcelona-baserade studion Francesc Rifé.

Ingången är en lång korridor kantad av matvaror. Den öppnar sedan upp sig i den luftiga matsalen där man velat skapa känslan av en lummig innergård. Här står träd planterade och rummet badar i ljus tack vare det stora takfönstret. En vägg klädd i svart terrakotta döljer, ton i ton med övriga väggar, köket. De keramiska plattorna ger en taktil och välkomnande prägel i den annars avskalade interiören.

Ett antal plattor har medvetet utelämnats för att gästerna ska få en glimt av kockarna och matlagningen. På Francesc Rifé har man varit måna om att bevara den strama industriella känslan i lokalen. Enkelhet har varit ledordet för inredningen.

Fler aktuella nyheter.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera