Utställningstips!

Konstgalleriet CF Hill i Stockholm visar en spännande utställning med verk av 15 konstnärer. Vi fastnade naturligtvis för en kaklad stol av holländska Finn Meier.

Kaklad stol på utställning som väcker frågor

Förra veckan slogs portarna upp till utställningen Are you familiar with our concept? på Stockholmsgalleriet CF Hill. Det är en färgstark utställning som blandar måleri, skulptur och möbelformgivning med det lilla extra.

– Kom med ett öppet sinne och var beredd att ta del av verk av några av samtidens mest intressanta konstnärer och formgivare. Den bästa samtidskonsten erbjuder inte bara svar, utan ger upphov till fler frågor, säger en av curatorerna bakom utställningen, Javier Peres.

Finn Meier, som är nyutexaminerad från Eindhoven Design School med en bakgrund inom prototypkonstruktion från BMW, säger att klinkerstolen handlar om initiationsriter till vuxenvärlden, tysk konstruktivism och svettiga nätter på queerklubbar i Berlin.

Utställningen visas t.o.m. 8 februari.

Fler aktuella nyheter.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera