Inred uteplatsen i keramik

Uteplats i keramik – underhållsfritt, sömlöst och enhetligt. Låt keramiken som ligger på uteplatsen fortsätta i bänkar, rumsavskiljare och krukor. Vi ställer tre frågor till Lena Karlsson på Svenska Kakel, som visade snygga krukor i keramik på möbelmässan i februari.

Bord i marmorimitation från Svenska Kakel. Krukor i keramik från FF Kakel.

Hur skapar man den här typen av inredning i keramik?

Krukorna köps färdigmonterade och är beställningsvara. De är gjorda av 20 mm tjocka plattor i granitkeramik. Man kan själv välja mellan olika utföranden beroende på vilken serie man tycker om.

Sittmöbler i keramik från Svenska Kakel.

Vad är fördelen med en uteplats i keramik?

Förutom att man får ett underhållsfritt material som är vackert på sikt, får man samma intryck och känsla på uteplatsen. Man kan bygga rumsligheter och låta hela uteplatsen gå i samma material: terrass, pool, bord, bänkar, krukor, trappor och andra detaljer.

Vacker terrass inredd genomgående i granitkeramik. Från Svenska Kakel.

Hur populärt är detta?

Det blev populärt ungefär för fyra år sedan, och har sedan dess bara växt och växt. Vi levererar den här typen av lösningar till privatpersoner, hotell och restauranger och andra typer av offentliga miljöer. Också säsongsbetonade miljöer, som uteserveringar, där det är enkelt att lägga plattorna på justerbara fötter och på så sätt lätt att plocka bort uteplatsen om det krävs. Ett annat material hade krävt mer avancerade byggnadslösningar och eventuellt underhåll.

Mer terrassinspiration – trädgårdsarkitekten Anna Karlberg om sin uteplats.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera