4 snygga kaklade bord

Kaklade bord är inte bara snygga – de är också tåliga och enkla att hålla rena. Vi listar fyra snygga alternativ, från diskret sängbord till färgstark matsalsmöbel.

kaklade bord

kaklat sideboard

Danska Warm Nordic tar avstamp i klassisk 50-talsdesign och gör snygga kollektioner i en samtida färgskala. I år är det grönt som gäller. Den som är sugen på kaklade bord kommer att gilla Herringbone Tile och Be My Guest, som tidigare funnits i citrongult. Matbordet finns både med en helkaklad bordsyta eller en med ett ovalt keramiskt mönster i mitten. I kollektionen finns också sideboards och soffbord.

Möbler i återvunnet kakel

I den kinesiska staden Chaozhou tillverkas ungefär 70 procent av världens bruksföremål i keramik. Detta fick de lokala formgivarna på Bentu Design att fundera på vad man kan göra med spillet från fabrikerna – resultatet är en stram kollektion möbler i återvunnen keramik.

Svenska Maze står bakom den multifunktionella möbeln Edgy Edition med keramisk skiva som kan tjänstgöra som både vägghängd hylla och sängbord.

Kaklade bord

kaklade bord

Den hyllade holländska formgivaren Hella Jongerius har bland annat gjort en kakelkollektion för Mutina. Snygga Tile Table har en stomme i trä och handglaserade keramiska plattor som bordskiva.

Mer inredningsinspiration! Italienska Sicis gör möbler i mosaik.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera