Storstilat av Federico Pepe

Formgivaren Federico Pepe har gjort en storstilad och färgstark kollektion för italienska Cedit.

I Federico Pepes portfolio finns allt från mattor till konstverk. Och nu även stora, keramiska plattor. Den röda tråden i hans formgivning är intrikata mönster och starka färger. Kollektionen Araldica som består av storformatiga, keramiska plattor för Cedit är inget undantag.

Federico Pepe i sin studio.

Plattorna mäter 120 x 240 cm. Även om storleken i sig lär dra blickarna till sig går plattorna dessutom i en intensiv färgskala med mönster inspirerat av klassisk marmoreringsteknik. En timglasformad illustration ovanpå ger ett psykedeliskt mönster.

Kollektionen Araldica av Federico Pepe.

– Kollektionen är en kamp mellan något väldigt strikt, något som följer tydliga regler, och den föränderliga marmoreringen som rör sig helt fritt, säger Federico Pepe.

Federico Pepe rör sig mellan konst, design och reklam. Hans verk har bland annat ställts ut på Tate Modern i London och MoMa i New York. Han har också arbetat med bland annat Prada, Ray-Ban och Mercedes-Benz.

De bästa nyheterna från Möbelmässan i februari hittar du här.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera