Lera 1/2020

Läs Lera 1 2020 här.

I sommarnumret av Lera besöker vi arkitekten Pierre Dupont på Lerberget i Höganäs kommun som ritat två storstilade terrasser åt sig själv. I Köpenhamn får vi blicka in i Nanna Louise Dahls studio där hon skapar keramiska plattor åt projekt över hela världen. Dessutom – de färgstarkaste interiörerna världen över.

Arkitekten Pierre Dupont har satsat stort på att skapa två uteplatser där granitkeramik i träimitation ger ett sobert intryck och en underhållsfri yta. Vi pratar med honom om materialets överlägsenhet och varför man visst ska satsa på uteplatsen, även i ett nordiskt klimat.

Nanna Louise Dahl är arkitekten som valde att rita kakelplattor. Knappt tio år efter att Dahl Studio grundades kan man hitta hennes verk från London till Dubai. Vi har besökt hennes studio i Köpenhamn.

Stylisten Josefin Tolstoy utforskar den eklektiska elegansen, ljusdesignern Charlotte Asplund guidar till ljussättning av keramiska ytor och Hopes grundare Ann Ringstrand berättar om kärleken till materialet som blivit klädbutikernas signum och som följer henne till nya projekt.

Läs tidigare nummer av Lera här.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera