Rosa fog i nybakad interiör

Ett färgstarkt bageri i Ukrainas hamnstad Odessa har fångat våra hjärtan med blått kakel och rosa fog.

Rosa fog på färgstarkt bageri

Efter en period av gråskalor, bleka naturfärger och jordnära toner kan man skönja en ny strömning. En längtan efter färg som sugit tag i oss och resulterat i poppiga interiörer med djärva färgkombinationer och geometriska mönster.

Rosa fog på bageri med blått kakel.

I Ukrainas hamnstad Odessa har inredarna Lera Brumina och Artem Trigubchak nyligen färdigställt bageriet Breadway Bakery. I den gamla stenbyggnaden som tidigare var en tandläkarmottagning bjuder en djärv färgskala in till trevligare upplevelser. Med sina unika möjligheter när det kommer till färgåtergivning får också keramiken en naturlig plats i detta sprakande inredningslandskap.

Väggarna pryds av ljusblå, kvadratiska plattor med rosa fog som tillsammans med den gyllene bård som löper längs väggarna i ögonhöjd reflekterar det generösa ljuset från bageriets höga fönster. Färgkonceptet är framtaget ur en bas av svala blå, grå och rosa toner som förstärker brödets varma färg.

Även på toaletterna får keramiken spela en central roll. Här har plattorna fått en varm orange kulör, men samma rosa fog som lyfter de blågrå plattorna i bageriet får även här skapa en intressant kontrast. Handfat i samma färg och mörkblå kommoder håller ihop färgsättningen.

Klädbutik i Barcelona tilltalar ung målgrupp med kaklad interiör och grön fog.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera