färgglad keramik

Färgstark keramik

Den ukrainska formgivaren Daria Zinovatnaya har ännu inte fyllt 30. Men hennes stilsäkra och geometriska interiörer med färgstark keramik har redan hunnit ta designvärlden med storm.

Daria Zinovatnaya studerade arkitektur på Krimhalvön och startade en egen studio i St Petersburg 2015. Två år senare inredde hon denna privatbostad. Den har blivit signifikant för hennes modiga och uppseendeväckande, men väl genomtänka, färgpalett. Varje del hittar sin plats lika självklart som i ett pussel.

Färgsprakande inredning med keramik

Färgstark keramik en central del

Enligt henne själv kommer inspirationen framförallt från Bauhaus, Le Corbusier och klassisk 1950-talsdesign. Färgstark keramik är en central del i många av hennes inredningar, i allt från privatbostäder till hotell och restauranger.

färgstark keramik under stolar och bord

I interiören är rött och senapsgult dominerande inslag och terrakottafärgad keramik pryder köket. Köksbordet står på större plattor i vinrött.

färgstark keramik i ljusblått

Daria Zinovatnaya har placerat handfatet mitt i rummet. Bakom handfatet återfinns plattorna från köket tillsammans med rektangulära ljusblå plattor i glaserad keramik. Samma år som Corb färdigställdes mottog Daria Zinovatnaya en Red Dot Award för möbelkollektionen Cherokee.

Läs mer om förföriska former här.

Projektfakta


Projekt: Corb
Plats: St Peterburg
Årtal: 2017
Arkitekt: Daria Zinovatnaya

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera