Kakelnyheter 2020

Kakelnyheter 2020 – härliga färger och mönster

Storslaget, med mycket färg och mönster. Så kan vi sammanfatta några av kakelnyheterna och kollektionerna som presenterats under året. Vi ger er några smakprov på kakelnyheter 2020.

Mutina i samarbete med Nathalie du Pasquier

Mutinas nya kollektion Mattonelle Margherita består av 41 olika plattor och är framtagen i samarbete med konstnären Nathalie du Pasquier, mest känd som medgrundare av Memphisgruppen. Kollektionen präglas av röda, rostfärgade, bruna och beige toner med inslag av blått och grönt.

Kakelnyheter från Mutina

Mutinas nya kollektion Mattonelle Margherita präglas av härliga färgkombinationer.

Kakelnyhet från Mutina

Kollektionen Mattonelle Margherita är framtagen i samarbete med Nathalie du Pasquier.


Något i hästväg

Kollektionen Equus hämtar både namn (hästens vetenskapliga namn är Equus) och inspiration från hästvärlden. Plattan Pavé har fått sin form efter de golv som ofta finns i stall. Plattan Hoof från samma kollektion har halvmåneformade avtryck, som av hovar, och de rektangulära plattorna bildar tillsammans ett snyggt geometriskt mönster.

Equus


Med växtriket som inspiration

Kollektionen Showall består av storslagna storformat i fantastiska mönster från växtriket. Djupa färger och nästan förföriska mönster som passar lika bra i köket som badrummet. Du hittar kollektionen hos CC Höganäs.

Showall från CC Höganäs


En flirt med antiken

I samarbete med designern Daria Zinovatnaya, även känd för projektet Corb, har Ceramica Bardelli tagit fram nya kollektionen Soda med häftiga former och skarpa kulörer. Resultatet flirtar med antiken och de unika plattorna går alldeles utmärkt att kombinera med naturliga färger som elfenben och ljust grå.

Ceramica Bardellis senaste kollektion Soda har tagits fram i nära samarbete med designern Daria Zinovatnaya.

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera