kaklat badrum

Kaklat badrum med vinklar, detaljer och lyx

På Odenplan i Stockholm har Håkan Jungsand på Kakelproffsen i Söderort förvandlat ett duschrum och två förråd till ett storslaget, kaklat badrum med bastu och massor av lyxiga detaljer.

Detaljerna gör helheten brukar det heta. Det här badrummet är ett talande exempel på det. Håkan Jungsand fick i uppdrag att förverkliga kundens vision om att göra ett ganska tråkigt duschrum med angränsande förråd till ett storslaget, kaklat badrum med lyxiga materialval och bastu. Resultatet blev enastående.

– Utmaningen i det här badrummet var väldigt rolig. Vi rev väggarna till de angränsande förråden och kunde bygga ett större badrum med tillhörande bastu, ett ganska ovanligt och unikt inslag i en lägenhet. Vi har verkligen maximerat ytan i badrummet, precis som kunden ville, säger Håkan Jungsand.

Kaklat badrum med många vackra detaljer

Rätt känsla i badrummet

Noggrannhet i både detaljer och belysning fanns med tidigt i skisstadiet. Allt för att skapa rätt känsla i badrummet. Kunden valde marmorimitation till väggar, handfat, hyllor och golv.

– Den stora utmaningen var alla vinklar och hörn, speciellt ytterhörn som blir detaljstuderade och kräver millimeteranpassning. Det kräver eftertanke innan man sätter igång och noggrann plattsättning. Hur får vi det snyggt utan för mycket spill? Både vi och kunden är supernöjda med slutresultatet.

Förråd och buschrum blev vackert badrum med bastu

Så gjorde Håkan och hans kollegor

  1. Förmöte. Bra förmöten och kontinuerlig dialog med kunden är viktigt för att ha samsyn under hela projektet.
  2. Planering. Förarbetet är minst lika viktigt som plattsättningen. Ett lyckat projekt kräver bra förutsättningar och det får man genom ett gediget förarbete.
  3. Plattsättningen. Att sätta plattor i ett badrum med många vinklar och hörn kräver tankekraft. Genom att planera rätt när man sätter större plattor får man ett bra slutresultat och minimerar spill.

Håkan Jungsand som projektledare

Läs mer:
Här kan du få mer inspiration om badrum i marmorimitation. 
Trender: Framtidens badrum

Projektfakta


Projektledare: Håkan Jungsand
Projekt: Privatbostad på Odenplan i Stockholm.
Keramik: Jolie Grey, polerad på vägg och matt på golv. Bänkskiva till handfat i samma serie.
Format: 59,5 x 59,5 cm (väggar och golv) och 73,5 x 147,5 cm (bänk vid handfat)
Leverantör: Kakelspecialisten

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera