Kakelspaning

Kakelspaning: kakel i naturens färger

Stylisten Josefin Tolstoy fascineras av höstens färgprakt, växtrikets många nyanser och subtila skiftningar i en spaning som har fingrarna i jorden och ansiktet vänt mot skyn. Här bjuder hon på kakelspaning med kakel i naturens färger.

Under hösten och vintern fortsätter vi att hämta inspiration från skogens mystik och naturens trolska färgrikedom. Vi finner skönhet i variationerna och fascineras över hur färgen i ett löv kan ändras så, beroende på om en solstrimma lyckats leta sig fram eller om mörkrets skugga fallit över det.

Vi upptäcker en i oändlighet skiftande palett av vackra dova toner. Att trenden går mot en lek med färger som snuddar vid varandra är inte svårt att se. Kontrasterna är små, med mjuka övergångar och dimmiga nyanser.Kakel i naturens färger – skogens gröna toner

I Australien är man väldigt skicklig på att inreda med naturen som influens – föga förvånande med tanke på att de inhemska naturupplevelserna verkligen bjuder på extra allt. Den australiska designstudion Biasol har exempelvis tagit fasta på skogens gröna toner i sitt arbete med Melbournecafét Main Street. Men även i Montreal hämtar Atelier Zébulon Perron tydlig inspiration från de grågröna träden, med mörka inslag och organiska former, i sin design av baren på hotellet Four Seasons.

Gröna kakelplattor

Om vi bara öppnar ögonen hittar vi den dimmiga, gröna färgskalan i den fuktiga höstens alla meteorologiska möten – i den kalla frostens dimma, i det tunga regnets leriga vägar och i den tidiga höstsolens rodnad.


Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera